doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Specjalna mieszanka przypraw do smażonego karpia !

 


   Szanowni Państwo !


   Specjalnie z okazji Bożego Narodzenia skomponowaliśmy  mieszankę ziół i przypraw - łącząc tradycyjny zestaw przypraw polskich z odrobiną orientu... 

 

 

   Mieszanka sporządzona jest na bazie ziół i przypraw pochodzących od naszego sprawdzonego dostawcy, pochodzących wyłącznie z upraw organicznych i tradycyjnych. Mieszanka nie zawiera glutaminianu sodu ani żadnych wypełniaczy !

 

   Przyprawa dostępna jest w naszym sklepie firmowym oraz w serwisie Allegro, w cenie jedynie 7,00 zł / 100g !

 


 

   Jak przyrządzić wigilijnego karpia ?
- poporcjowane filety, płaty lub dzwonka należy delikatnie posolić i natrzeć przyprawą - odstawić w chłodne miejsce na 4-24h. Ilość przypraw zależeć powinna od indywidualnych preferencji oraz okresu macerowania - im dłużej, tym mniej przypraw.
- po macerowaniu rybę obtoczyć w mące lub zapanierować,
- smażyć na dobrze rozgrzanym oleju w ilości pozwalającej na przykrycie przynajmniej połowy kawałka ryby (lub głębokim oleju),
- smażyć po obu stronach przekładając kawałki dopiero, kiedy osiągną wyraźną, złotą barwę. 

   Najczęściej popełniane błędy:
- smażenie na nierozgrzanym oleju utrudnia wysmażenie ryby, powoduje również przesiąkanie mięsa olejem,
- smażenie na zbyt płtykim oleju może powodować przypalenie zewnętrznej warstwy ryby, przy jednoczesnym niedosmażeniu partii wewnętrznych,
- zbyt ciasne ułożenie ryby oraz dokładanie kolejnych kawałków w trakcie smażenia poprzednich partii, powoduje sklejanie się kawałków oraz wychładza olej,
- zbyt częste przekładanie ryb wychładza olej, może powodować również jej nasiąkanie olejem.

  


   Dobrze przyrządzony karp, to proste i pyszne danie - nie tylko na Wigilię. Liczymy na to, że nasza mieszanka przypraw oraz porady przydadzą się Państwu podczas przedświątecznych przygotowań.

Smacznego karpia !
Zespół Rybajki i Pstrąga Tarnowo 






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

2011 rok
2011 rok
2004 rok
2004 rok
2006 rok
2006 rok
obiektlot13061
obiektlot13062
obiektlot13063

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...