doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Specjalna mieszanka przypraw do smażonego karpia !

 


   Szanowni Państwo !


   Specjalnie z okazji Bożego Narodzenia skomponowaliśmy  mieszankę ziół i przypraw - łącząc tradycyjny zestaw przypraw polskich z odrobiną orientu... 

 

 

   Mieszanka sporządzona jest na bazie ziół i przypraw pochodzących od naszego sprawdzonego dostawcy, pochodzących wyłącznie z upraw organicznych i tradycyjnych. Mieszanka nie zawiera glutaminianu sodu ani żadnych wypełniaczy !

 

   Przyprawa dostępna jest w naszym sklepie firmowym oraz w serwisie Allegro, w cenie jedynie 7,00 zł / 100g !

 


 

   Jak przyrządzić wigilijnego karpia ?
- poporcjowane filety, płaty lub dzwonka należy delikatnie posolić i natrzeć przyprawą - odstawić w chłodne miejsce na 4-24h. Ilość przypraw zależeć powinna od indywidualnych preferencji oraz okresu macerowania - im dłużej, tym mniej przypraw.
- po macerowaniu rybę obtoczyć w mące lub zapanierować,
- smażyć na dobrze rozgrzanym oleju w ilości pozwalającej na przykrycie przynajmniej połowy kawałka ryby (lub głębokim oleju),
- smażyć po obu stronach przekładając kawałki dopiero, kiedy osiągną wyraźną, złotą barwę. 

   Najczęściej popełniane błędy:
- smażenie na nierozgrzanym oleju utrudnia wysmażenie ryby, powoduje również przesiąkanie mięsa olejem,
- smażenie na zbyt płtykim oleju może powodować przypalenie zewnętrznej warstwy ryby, przy jednoczesnym niedosmażeniu partii wewnętrznych,
- zbyt ciasne ułożenie ryby oraz dokładanie kolejnych kawałków w trakcie smażenia poprzednich partii, powoduje sklejanie się kawałków oraz wychładza olej,
- zbyt częste przekładanie ryb wychładza olej, może powodować również jej nasiąkanie olejem.

  


   Dobrze przyrządzony karp, to proste i pyszne danie - nie tylko na Wigilię. Liczymy na to, że nasza mieszanka przypraw oraz porady przydadzą się Państwu podczas przedświątecznych przygotowań.

Smacznego karpia !
Zespół Rybajki i Pstrąga Tarnowo 






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

krajobr1
krajobr2
krajobr3
krajobr4
krajobr5
krajobr6
krajobr7
krajobr8
krajobr9
krajobr120616
krajobr120615
krajobr120614
krajobr120613
krajobr120612
krajobr120611
krajobr120610
krajobr12069
krajobr12068
krajobr12067
krajobr12066
krajobr12065
krajobr12064
krajobr12063
krajobr12062
krajobr12061
krajobr13061
krajobr13062
krajobr13063
2013_jesien1
2013_jesien4_ozimina
2013_jesien5
chmury_tarnowo

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...