doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Wigilijny przepis na niecodziennego karpia ...

 


Szanowni klienci, 

Z okazji zbliżającej się uczty wigilijnej, przedstawiamy Wam ciekawy przepis na danie z karpia - karp zapiekany w śmietanie i rodzynkach - zachęcamy do wypróbowania !

Składniki:
- 1 filet z karpia,
- cebula, dwie łyżki stołowe rodzynków, 
- sok z cytryny, miód, śmietana 18%,
- sól, pieprz grubo młotkowany, szczypta pieprzu cytrynowego. 



Fileta płuczemy, porcjujemy i delikatnie solimy. W rynience aluminiowej lub naczyniu żaroodpornym posmarowanej olejem lub oliwą, układamy na dnie plastry cebuli. Na cebuli układamy kawałki ryby, zlewamy cytryną i delikatnie smarujemy miodem. przyprawiamy pieprzem (dość obficie). Na rybę układamy ok. 1-2 cm warstwę śmietany, zmieszanej ze szczyptą soli, sokiem z cytryny i dwiema łyżkami miodu i (całość mieszamy przed ułożeniem na rybie w podanej powyżej kolejności - aby uniknąć zwarzenia śmietany). Całość zapiekamy w piekarniku z termoobiegiem w ok. 180 st, przez 25-30 min. 

Smacznego !

 








       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

krajobr1
krajobr2
krajobr3
krajobr4
krajobr5
krajobr6
krajobr7
krajobr8
krajobr9
krajobr120616
krajobr120615
krajobr120614
krajobr120613
krajobr120612
krajobr120611
krajobr120610
krajobr12069
krajobr12068
krajobr12067
krajobr12066
krajobr12065
krajobr12064
krajobr12063
krajobr12062
krajobr12061
krajobr13061
krajobr13062
krajobr13063
2013_jesien1
2013_jesien4_ozimina
2013_jesien5
chmury_tarnowo

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...