doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Wigilijny przepis na niecodziennego karpia ...

 


Szanowni klienci, 

Z okazji zbliżającej się uczty wigilijnej, przedstawiamy Wam ciekawy przepis na danie z karpia - karp zapiekany w śmietanie i rodzynkach - zachęcamy do wypróbowania !

Składniki:
- 1 filet z karpia,
- cebula, dwie łyżki stołowe rodzynków, 
- sok z cytryny, miód, śmietana 18%,
- sól, pieprz grubo młotkowany, szczypta pieprzu cytrynowego. 



Fileta płuczemy, porcjujemy i delikatnie solimy. W rynience aluminiowej lub naczyniu żaroodpornym posmarowanej olejem lub oliwą, układamy na dnie plastry cebuli. Na cebuli układamy kawałki ryby, zlewamy cytryną i delikatnie smarujemy miodem. przyprawiamy pieprzem (dość obficie). Na rybę układamy ok. 1-2 cm warstwę śmietany, zmieszanej ze szczyptą soli, sokiem z cytryny i dwiema łyżkami miodu i (całość mieszamy przed ułożeniem na rybie w podanej powyżej kolejności - aby uniknąć zwarzenia śmietany). Całość zapiekamy w piekarniku z termoobiegiem w ok. 180 st, przez 25-30 min. 

Smacznego !

 








       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

Amor - owczarek belgijski tervueren
Taba - owczarek tervueren
Taba - owczarek tervueren
Taba - owczarek tervueren
Taba - owczarek tervueren
Taba - owczarek belgijski tervueren
Taba - owczarek tervueren
Taba - owczarek tervueren
Taba - owczarek tervueren
Taba - owczarek tervueren
Amorek & Kamaz - owczarek kaukaski
Łada - owczarek belgijski malinois
Tofi - bokser
Amorek - owczarek belgijski
Urban - owczarek podchalański
Amor & Łada
Mały - Mastiff neapolitański
Mały - Mastiff neapolitański
Mały - Mastiff neapolitański

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...