doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Regulamin łowiska

 


REGULAMIN ŁOWISKA
 Obowiązujący od 11 listopada 2015 roku.
Aktualny cennik
wędkarze                                               osoby towarzyszące
wstęp całodzienny  – 80 zł                                  wstęp całodzienny - 8 zł
wstęp pół dnia       – 50 zł                                  wstęp pół dnia -       5 zł




1. Zmianie ulega areał łowiska - do sportowego połowu ryb udostępnione zostaje nowe łowisko specjalne składające się z trzech połączonych akwenów przepływowych o różnej charakterystyce. Ponadto dla wędkarzy i osób towarzyszących udostępniony zostaje teren rekreacyjny – w tym wiatki dla wędkarzy, plac zabaw dla dzieci, oraz wyznaczony obszar rekreacyjny.

2. Łowić wolno wyłącznie w akwenach przeznaczonych do wędkowania, zabronione jest jakiekolwiek zarzucanie przynęt do innych stawów oraz boksów do przechowywania ryb - osoba dopuszczająca się takich praktyk zostanie natychmiast wyproszona z łowiska. Teren dostępny dla wędkarzy jest odgrodzony trwale od części hodowlanej obiektu oraz oznakowany.

3. Wędkarzom nie wolno wychodzić poza teren łowiska - a w szczególności obowiązuje kategoryczny zakaz wchodzenia na część produkcyjną obiektu - tj. stawy hodowlane! A także poza ogrodzenia wyznaczające teren łowiska.

4. Na łowisku może znajdować się wyłącznie osoba wędkująca, a także osoby towarzyszące, które opłaciły bilet wstępu. Osoby przebywające bezpośrednio nad wodą zobowiązane są do zachowania ciszy oraz szczególnej uwagi w zakresie nadzoru nad dziećmi.
.
 5. Dozwolone są wszystkie przynęty, nie stosuje się wymiarów ani okresów ochronnych, zabrania się jednak łowienia ryb "na podrywkę" lub "szarpaka" przy pomocy wszelkich podbieraków oraz dużych haków lub kotwic.

6. Prosimy o nie wrzucanie do wody niewykorzystanych przynęt.

7. Prosimy o nie zaśmiecanie łowiska i zachowanie ciszy.

8. Łowisko czynne jest w określonych porach w zależności od sezonu:
Sezon chłodny - w okresie od 1 października do 31 marca w godzinach 8.00 – 18.00 w dniach środa, czwartek, piątek, sobota i niedziela.
Sezon ciepły – od 1 kwietnia do 30 września w godzinach 8.00 – 20.00 w dniach środa, czwartek, piątek, sobota i niedziela.
W sezonie chłodnym wstęp półdniowy obejmuje 5 godzin.
W sezonie ciepłym wstęp półdniowy obejmuje 6 godzin.

9. Gospodarstwo Rybackie "PSTRĄG TARNOWO" udostępnia areał łowiska specjalnego wszystkim wędkarzom przy zachowaniu następujących zasad:
 - każdy wędkujący (wyłącznie na jedną wędkę) wnosi opłatę zgodnie z cennikiem. Opłata składa się z dwóch składowych – wstępu oraz zarybienia – które stanowi zakup ryb żywych oferowanych przez gospodarstwo rybackie (pstrąga lub innych gatunków oferowanych w aktualnej ofercie gospodarstwa).
- opłata zarybieniowa stanowi równowartość 2 kg żywego pstrąga dla opłaty półdniowej lub 3 kg dla opłaty całodziennej.
- ryba wykupiona w ramach opłaty zarybieniowej wpuszczana jest do łowiska przez pracownika gospodarstwa upoważnionego do obsługi łowiska dwa razy w ciągu dnia:
- pierwsze zarybienie dokonywane jest godzinę po otwarciu łowiska (godz. 9.00),
- drugie zarybienie dokonywane jest godzinę po upływie połowy czasu otwarcia łowiska (godz. 14.00 lub 15.00 w zależności od sezonu).
- zarybienie dokonane jest w ilości ryb wynikających w wniesionej opłaty zarybieniowej, z tym że opłaty wniesione po drugim zarybieniu danego dnia są uwzględniane w kolejnym dniu funkcjonowania łowiska.
- pracownik obsługujący łowisko prowadzi bieżącą ewidencje wniesionych opłat zarybieniowych i ryb przeznaczonych do wpuszczenia w kolejnym zarybieniu. Informacja ta jest udostępniona wędkarzom.
- decyzje o wyborze gatunku podejmuje Gospodarstwo Rybackie, z tym że podstawowym gatunkami zarybieniowymi w większości przypadków będą ryby łososiowate, incydentalnie mogą być to także ryby z gatunków – sum europejski, jesiotr i inne.
 
10. W czasie przebywania na łowisku w czasie zgodnym z opłatą, każdy z wędkarzy może zabierać wszystkie ryby jakie złowi, bez względu na ich gatunek wielkość oraz ilość.

11. Ilość złowionych przez wędkarza ryb nie ma związku z opłatą zarybieniową – w przypadku złowienia większej ilości ryb nie ma obowiązku dopłaty za nie, w przypadku złowienia mniejszej lub niezłowienia żadnych ryb – nie upoważnia to do zwrotu opłaty lub ryb.
 
12.  W przypadkach niekulturalnego zachowania się wędkarzy lub osób towarzyszących, lub niestosowania się do regulaminu - gospodarstwo zastrzega sobie prawo do wyproszenia wędkarza bez względu na czas wędkowania jaki mu pozostał oraz do odebrania mu złowionych ryb.

13. Każdy korzystający z łowiska musi zapoznać się z powyższym regulaminem i zaakceptować wszystkie jego punkty. Każdy korzystający z łowiska traktowany jest jak osoba znająca i akceptująca powyższy regulamin.

UWAGA ! Każdy wędkarz korzystający z łowiska zgodnie z powyższym regulaminem, ma pełne prawo do łowienia ryb będących w akwenie na zasadach koleżeństwa, rekreacji i sportowego współzawodnictwa. Jeśli inny wędkarz narusza zasady, które powinny obowiązywać wszystkich (dla równych szans) lub przeszkadza innym w jakikolwiek sposób - bardzo prosimy o zgłaszanie takich wypadków pracownikowi Gospodarstwa. Tylko w ten sposób możemy Państwu pomóc w miłym spędzaniu czasu - wszyscy korzystający powinni przestrzegać zasad fair play. Cała ryb wpuszcza na łowisko pozostaje tam do dyspozycji wędkarzy, nie jest odławiana ani przenoszona do innych akwenów. Jeśli nic Państwo nie złowicie, ryby na łowisku będzie coraz więcej - kiedy przyjdą odpowiednie warunki można dzięki temu uzyskać połów 2-5 krotnie większy od zarybienia. Często jednak dochodzi do przypadków, w których część klientów łowiska przekracza regulamin - łowi na dwie lub więcej wędek, używa nieetycznych metod (łowienie "na szarpaka" lub podrywkę), oszukując w ten sposób tak naprawdę innych wędkarzy - tylko wtedy, kiedy będziecie Państwo zgłaszać takie przypadki, będziemy mogli na nie reagować - do czego zachęcamy. 
 
Życzymy udanej zabawy ! 
Gospodarstwo Rybackie
Pstrąg Tarnowo






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

historia23f10
historia14f5
historia11
historia25f11
historia26f13
historia27f15
historia31f17
historia33f18
historia176
historia1122
historia1203
historia1264
historia2612
historia3016
historia20017
historia22018
historia23019
ludzie - wakacyjna załoga - lata 90-te
biuro lata 90-te
biuro lata 90-te
jaz 2011 rok
historiaman1226822
klepisko lata 90-te
Budowa ogródka Rybajka 2007
Ogródek Rybajka 2008 r.
jaz 2011 rok
Ogródek Rybajka 2007 r.
Budynek socjalno-przetwórczy 2008
stara owczarnia lata 80-te
dawno temu - lata 80-te...
remont 2004
remont 2005
Budynek socjalno-przetwórczy 2011
budynek biurowo-przetwórczy 2012
hist13061
hist13062
hist13063
hist13064
hist13065
pozostałości turbiny i jaz - lata 90-te
hist13067
budowa 2010
budowa 2010
hist130610
ludzie - loża szyderców ...
resztki starego młyna - lata 70
ludzie - okrągły jubileusz ... ;)
ludzie - założyciele - lata 70-te
ludzie - pierwsze imprezy z grupą jeździecką śp Jurka Wrony
hist130616
fundamenty owczarni
hist130618
hist130619
hist130620
budowa nowego jazu 2009-2010 r.
Ogródek Rybajka 2011 r.
Budynek socjalno-przetwórczy 2011
Część przetwórcza 2011
budowa ogródka Rybajka 2007
budowa gogródka Rybajka 2007
nasadzenia roślin 2007
hist130632
Ogródek Rybajka 2007 r.

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...