doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Nowość! Pstrąg cytrynowy ...

 


cytrynowy

cytrynowy4

cytrynowy3

cytrynowy2

cytrynowy1

Danie bardzo proste w przygotowaniu !

Składniki (porcja jednoosobowa):

- filet z pstrąga,
 - sól, cukier (miód)
- cytryna,
- limonka,
- pieprz cytrynowy,
- oliwa z oliwek.

Przygotowanie:



 Fileta umyć i delikatnie posolić, odstawić w chłodne miejsce na 15 min. Przygotować dwa kawałki folii aluminiowej ok 30x30 cm. Folię złożyć podwójnie, posmarować oliwą z oliwek. Cytrynę przekroić na dwie połówki odcinając z każdej dwa-trzy plasty. Plasty ułożyć na folii aluminiowej jeden obok drugiego, na cytrynie ułożyć fileta (cytryna nie pozwoli na przywarcie ryby do folii). Fileta obfice skropić sokiem z cytryny i limonki (z limonki również należy odciąć dwa plastry), następnie obficie posypać pieprzem cytrynowym. Na filecie ułożyć 4 półplastry limonki. Folię zawinąć w ten sposób, aby nad filetem pozostała wolna przestrzeń. Tak przygotowane zawiniątko grillować na rozgrzanym grillu 10-15 min lub w piekarniku 20 min 180-200 st. Danie to można sporządzić analogicznie w naczyniu żaroodpornym. Piekąc rybę w piekarniku, w końcowej fazie 5-10 min pieczenia można rozchylić folię lub otworzyć naczynie żaroodporne, aby ryba lekko zarumieniła się na wierzchu. 

Podawać z lekkim pieczywem lub ziemniakami puree ...

UWAGA ! Po uwagach jednej z osób, która skorzystała z przepisu - dodajemy sprostowanie. Ponieważ potrawa wymaga dość dużej ilości soku z cytryny i limonki, może być kwaśna w smaku. Aby zbilansować smak ryby - zgodnie z naszymi upodobaniami - można dodać do ryby odrobinę cukru, a jeszcze lepiej miodu. Ilość zależy od naszych preferencji.

Bardzo dziękuję za uwagi - proszę o kotakt, jeśli macie Państwo jakiekolwiek pytania lub sugestie,,,

 

Smacznego!

Ziemko

  






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

obiekt1
obiekt2
obiekt3
obiekt4
obiekt5
obiekt6
obiekt7
obiekt8
obiekt9
obiekt10
obiekt11
obiekt12
obiekt13
obiekt14
obiekt15
obiekt12061
obiekt12062
obiekt12063
obiekt12064
obiekt12065
obiekt12066
obiekt13061
maj2014

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...