doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Nowość! Pstrąg cytrynowy ...

 


cytrynowy

cytrynowy4

cytrynowy3

cytrynowy2

cytrynowy1

Danie bardzo proste w przygotowaniu !

Składniki (porcja jednoosobowa):

- filet z pstrąga,
 - sól, cukier (miód)
- cytryna,
- limonka,
- pieprz cytrynowy,
- oliwa z oliwek.

Przygotowanie:



 Fileta umyć i delikatnie posolić, odstawić w chłodne miejsce na 15 min. Przygotować dwa kawałki folii aluminiowej ok 30x30 cm. Folię złożyć podwójnie, posmarować oliwą z oliwek. Cytrynę przekroić na dwie połówki odcinając z każdej dwa-trzy plasty. Plasty ułożyć na folii aluminiowej jeden obok drugiego, na cytrynie ułożyć fileta (cytryna nie pozwoli na przywarcie ryby do folii). Fileta obfice skropić sokiem z cytryny i limonki (z limonki również należy odciąć dwa plastry), następnie obficie posypać pieprzem cytrynowym. Na filecie ułożyć 4 półplastry limonki. Folię zawinąć w ten sposób, aby nad filetem pozostała wolna przestrzeń. Tak przygotowane zawiniątko grillować na rozgrzanym grillu 10-15 min lub w piekarniku 20 min 180-200 st. Danie to można sporządzić analogicznie w naczyniu żaroodpornym. Piekąc rybę w piekarniku, w końcowej fazie 5-10 min pieczenia można rozchylić folię lub otworzyć naczynie żaroodporne, aby ryba lekko zarumieniła się na wierzchu. 

Podawać z lekkim pieczywem lub ziemniakami puree ...

UWAGA ! Po uwagach jednej z osób, która skorzystała z przepisu - dodajemy sprostowanie. Ponieważ potrawa wymaga dość dużej ilości soku z cytryny i limonki, może być kwaśna w smaku. Aby zbilansować smak ryby - zgodnie z naszymi upodobaniami - można dodać do ryby odrobinę cukru, a jeszcze lepiej miodu. Ilość zależy od naszych preferencji.

Bardzo dziękuję za uwagi - proszę o kotakt, jeśli macie Państwo jakiekolwiek pytania lub sugestie,,,

 

Smacznego!

Ziemko

  






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

ryby1
ryby2
ryby3
ryby4
ryby5
ryby6
ryby7
ryby8
ryby9
ryby10
ryby11
ryby12061
ryby12062
ryby12063
ryby12064
ryby12065
ikra_zaoczkowana_palia_alpejska_pstrąg_tarnowo
ikra_zaoczkowana_palia_alpejska_pstrąg_tarnowo2
ikra_zaoczkowana_pstrąg_tęczxpalia_pstrąg_tarnowo
ikra_zaoczkowana_pstrąga_potokowego_pstrąg_tarnowo
ikra_zaoczkowana_pstrąga_potokowego_pstrąg_tarnowo2
narybek_pstrąga_tęczowego_2g_pstrąg_tarnowo
narybek_pstrąga_tęczowego_2g_pstrąg_tarnowo2
pstrąg_źródlany_podczas_wylęgu_pstrąg_tarnowo
tarło_palii_metodą_pneufish
wylęg_palii_alpejskiej_pstrąg_tarnowo
wylęg_palii_alpejskiej_pstrąg_tarnowo2
wylęg_palii_alpejskiej_pstrąg_tarnowo3
wylęg_pstrąga_potokowego_pstrąg_tarnowo
wylęg_pstrąga_potokowego_pstrąg_tarnowo2
wylęg_pstrąga_teczxzrod_pstrąg_tarnowo
wylęg_pstrąga_teczxzrod_pstrąg_tarnowo2

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...