doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Nowość! Pstrąg cytrynowy ...

 


cytrynowy

cytrynowy4

cytrynowy3

cytrynowy2

cytrynowy1

Danie bardzo proste w przygotowaniu !

Składniki (porcja jednoosobowa):

- filet z pstrąga,
 - sól, cukier (miód)
- cytryna,
- limonka,
- pieprz cytrynowy,
- oliwa z oliwek.

Przygotowanie:



 Fileta umyć i delikatnie posolić, odstawić w chłodne miejsce na 15 min. Przygotować dwa kawałki folii aluminiowej ok 30x30 cm. Folię złożyć podwójnie, posmarować oliwą z oliwek. Cytrynę przekroić na dwie połówki odcinając z każdej dwa-trzy plasty. Plasty ułożyć na folii aluminiowej jeden obok drugiego, na cytrynie ułożyć fileta (cytryna nie pozwoli na przywarcie ryby do folii). Fileta obfice skropić sokiem z cytryny i limonki (z limonki również należy odciąć dwa plastry), następnie obficie posypać pieprzem cytrynowym. Na filecie ułożyć 4 półplastry limonki. Folię zawinąć w ten sposób, aby nad filetem pozostała wolna przestrzeń. Tak przygotowane zawiniątko grillować na rozgrzanym grillu 10-15 min lub w piekarniku 20 min 180-200 st. Danie to można sporządzić analogicznie w naczyniu żaroodpornym. Piekąc rybę w piekarniku, w końcowej fazie 5-10 min pieczenia można rozchylić folię lub otworzyć naczynie żaroodporne, aby ryba lekko zarumieniła się na wierzchu. 

Podawać z lekkim pieczywem lub ziemniakami puree ...

UWAGA ! Po uwagach jednej z osób, która skorzystała z przepisu - dodajemy sprostowanie. Ponieważ potrawa wymaga dość dużej ilości soku z cytryny i limonki, może być kwaśna w smaku. Aby zbilansować smak ryby - zgodnie z naszymi upodobaniami - można dodać do ryby odrobinę cukru, a jeszcze lepiej miodu. Ilość zależy od naszych preferencji.

Bardzo dziękuję za uwagi - proszę o kotakt, jeśli macie Państwo jakiekolwiek pytania lub sugestie,,,

 

Smacznego!

Ziemko

  






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

natur1
natur2
natur3
natur4
natur5
natur6
natur7
natur8
natur9
natur10
natur11
natur12
natur13
natur14
natur15
natur16
natur17
natur18
natur19
natur120616
natur120615
natur120614
natur120613
natur120612
natur120611
natur120610
natur12069
natur12068
natur12067
natur12066
natur12065
natur12063
natur12062
natur12061
natura13068
natura13067
natura13066
natura13065
natura13064
natura13063
natura13062
natura13061
00381907
00571907
00761907
00851907
k_23_07,,,
k_23_07,,,
01121907
k_23_07,,,
P9072273

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...