doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...

 


szpinak1

szpinak2

szpinak3

szpinak4

szpinak5

Danie o średnim stopniu trudności.

Składniki (dla jednej osoby):
- filet z pstrąga,
- dwie garści świeżego szpinaku w liściach,
- dwa ząbki czosnku,
- kilka kostek sera typu feta,
- młotkowany zielony pieprz (bardzo ważny składnik),
- sól, przyprawa typu warzywko,
- oliwa,


Fileta umyć, posolić i przyprawić przyprawą typu warzywko, odstawić na 15 min. Przygotować dwa kwałki folii aluminiowej ok 30x50 cm. Foilę złożyć razem prostopadle do siebie (tak, żeby paski się krzyżowały), posmarować ją oliwą. Na folię ułożyć cienką wartwę liści szpinaku (zapobiegną przywieraniu ryby do folii), na szpinaku ułożyć fileta. Ząbki czosnku pokroić na platry, posiekać lub wycisnąć - w zależności od preferencji, połowę czosnku dodać do fileta, po czym oprószyć go obficie młotkowanym zielinym pieprzem. Fileta obficie przykryć liścmi szpinaku, ugniatając je delikatnie. Szpinak posypać delikatnie solą, dodać resztę czosnku i kilka szczypt zielonego pieprzu. Polać kilkoma mililitrami oliwy. Na koniec ułożyć na szpinaku kostki sera fety. Rybę dokładnie zawinąć w folię na przemian zawijając oba dłuższe końce. Grillować na rozgrznym grillu ok 20 min, lub w piekarniku 180-200 st ok 30 min. 

Podawać z ciemnym pieczywem...

Smacznego,

Ziemko
 

  






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

kawior z palii
kawior z palii
seviche z palii z porem
seviche z palii z porem
sushi z pstrąga
sushi z pstraga
krewetki soute i w tempurze
tatar siekany z palii z kaparami i zielonym pieprzem
tatar siekany z palii z kaparami i zielonym pieprzem
tatar siekany z palii z kaparami i zielonym pieprzem
tatar siekany z palii z kaparami i zielonym pieprzem
sashimi z porem, olejem sezamowym i prażonym sezamem
sashimi z porem, olejem sezamowym i prażonym sezamem
sashimi z porem, olejem sezamowym i prażonym sezamem
sashimi z porem, olejem sezamowym i prażonym sezamem
sashimi z porem, olejem sezamowym i prażonym sezamem
sashimi z porem, olejem sezamowym i prażonym sezamem
sashimi z porem, olejem sezamowym i prażonym sezamem
seviche z porem i czerwoną papryką
tatar siekany z palii z kaparami i zielonym pieprzem
seviche z porem i czerwoną papryką
seviche z porem i czerwoną papryką
seviche z porem i czerwoną papryką
seviche z porem i czerwoną papryką
seviche z porem i czerwoną papryką
zupa a'la miso z palii
zupa a'la miso z palii
zupa a'la miso z palii
zupa a'la miso z palii

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...