doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Nowość - seviche z pstrąga !

 


seviche1

s1a

s2a

s3

s4

s5

s6

s7

s8

s9

Danie proste, szybkie w przygotowaniu !

 Składniki:
- filet z pstrąga (musi być bardzo świeży, jeśli ryba pochodzi z wód otwartych, należy ją przemrozić przez 48h). 
- dwie cytryny, jedna limonka,
- szczypta soli, cukru, 
- czarny sezam,
 - pieprz cytrynowy lub czarny młotkowany,
- oliwa,
- sos sojowy słodki, 
- por, inne dodatki.


Fileta dokładnie umyć. Mięso pstrąga pokroić w możliwie najcieńsze plasterki bez skóry (mięso można od razu oddzielić od skóry po czym pociąć w plasty - lub odkrawać kolejne plastry w ten sposób, aby nie nacinać skóry). 

Plastry układamy na telerzu, przesypujemy je solą i cukrem. Następnie obficie skrapiamy sokiem z cytryny i limonki, obsypujemy pieprzem. Odstawiamy na 10-15 min, po upływie których dysponujemy gotową bazą.

Przygotowane w ten sposób plastry możemy przyprawić na różne sposoby - najlepiej podzielić je na 3-4 porcje różnicując je na różne wersje smakowe:

Wersja 1. Do bazy dodajemy oliwę z oliwek i przesypujemy drobno posiekaną zieloną pietruszką.

Wersja 2. Do bazy dodajemy oliwy smakowe - np z dodatkiem bazylii, chili i czosnku, drobno posiekaną paprykę.

Wersja 3. Do bazy dodajemy kilkanaście kropel słodkiego sosu sojowego, oliwę z oliwek, pora pociętego w "strzałki", przesypujemy czarnym sezamem.

Polecam przygotowanie dania na oczach gości w formie mini pokazu kulinarnego !

Smacznego,

Ziemko


  






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

obiekt1
obiekt2
obiekt3
obiekt4
obiekt5
obiekt6
obiekt7
obiekt8
obiekt9
obiekt10
obiekt11
obiekt12
obiekt13
obiekt14
obiekt15
obiekt12061
obiekt12062
obiekt12063
obiekt12064
obiekt12065
obiekt12066
obiekt13061
maj2014

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...