doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...

 


5

1

2

3

4

6

7

8

Danie o średnim stopniu trudności. 

 Składniki:
- ok 1 kg palii lub pstrąga - wyfiletowane,
- 3-4 mandarynki, jedna limonka lub cytryna,
- 1 średni por, imbir marynowany lub świeży,
- szczypta soli, cukru (miodu), mięty suszonej, 
- 100-150 ml białego wytrawnego wina.

Ryby wyfiletować, filety dokładnie umyć, lekko posolić odstawić w chłodne miejsce.

Pokroić pora w plasty, mandarynki obrać, rozdzielić cząstki przekroić każdą na pół. Poukładać warstwami ryby pora i mandarynki w naczyniu żaroodpornym, skropić sokiem z cytryny lub limonki, posypać miętą suszoną. W zależności od słodkości mandarynek dodać kilka szczypt cukru lub łyżkę miodu. Na wierzch można ułożyć plasty imbiru i cytryny. Całość podlać winem. 

Piec w piekarniku z termoobiegiem 180 st ok 20 min, po czym odkryć naczynie i zapiec całość przez 10 min na 150-160 st. C. 

Smacznego,

Ziemko

  



<< poprzedni    



       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

2011 rok
2011 rok
2004 rok
2004 rok
2006 rok
2006 rok
obiektlot13061
obiektlot13062
obiektlot13063

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...