doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Pstrąg w migdałach

 




1 kg pstrąga (3 szt. po 300 g),
15 dag płatków migdałów,
2 jajka, cytryna, mąka, masło, olej, sól,
estragon, pietruszka i cytryna do dekoracji .

1. Pstrągi umyć i pozbawić skrzeli, skropić od środka i na zewnątrz sokiem cytrynowym, natrzeć solą i szczyptą estragonu lub pietruszką i odstawić na 30 min.W tym czasie można przygotować masełko cytrynowe.

2. Masełko cytrynowe. Na małej patelni rozpuścić 1/3 kostki masła, zetrzeć na tarce skórkę z ok. 1/3 wcześniej sparzonej cytryny dodać do rozpuszczonego masła, wcisnąć sok z całej cytryny, posypać pietruszką, pomieszać i odstawić.

3. Na trzech talerzach przygotować mąkę, wbite i roztrzepane dwa jajka, oraz płatki z migdałów (mogą być starte migdały). Na patelni rozgrzać olej.

4. Rybę dokładnie obtoczyć w mące, jajku i płatkach migdałowych. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju po obu stronach, aż do osiągnięcia pięknej złotej barwy.

5. Rybę ułożyć na półmisku i polać masłem cytrynowym. Przyozdobić cytryną i pietruszką. Podawać z frytkami lub ziemniakami.

Smacznego !
Ziemko
  



    następny >>



       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

ryby1
ryby2
ryby3
ryby4
ryby5
ryby6
ryby7
ryby8
ryby9
ryby10
ryby11
ryby12061
ryby12062
ryby12063
ryby12064
ryby12065
ikra_zaoczkowana_palia_alpejska_pstrąg_tarnowo
ikra_zaoczkowana_palia_alpejska_pstrąg_tarnowo2
ikra_zaoczkowana_pstrąg_tęczxpalia_pstrąg_tarnowo
ikra_zaoczkowana_pstrąga_potokowego_pstrąg_tarnowo
ikra_zaoczkowana_pstrąga_potokowego_pstrąg_tarnowo2
narybek_pstrąga_tęczowego_2g_pstrąg_tarnowo
narybek_pstrąga_tęczowego_2g_pstrąg_tarnowo2
pstrąg_źródlany_podczas_wylęgu_pstrąg_tarnowo
tarło_palii_metodą_pneufish
wylęg_palii_alpejskiej_pstrąg_tarnowo
wylęg_palii_alpejskiej_pstrąg_tarnowo2
wylęg_palii_alpejskiej_pstrąg_tarnowo3
wylęg_pstrąga_potokowego_pstrąg_tarnowo
wylęg_pstrąga_potokowego_pstrąg_tarnowo2
wylęg_pstrąga_teczxzrod_pstrąg_tarnowo
wylęg_pstrąga_teczxzrod_pstrąg_tarnowo2

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...