doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Pstrąg na niebiesko

 




Danie bardzo dietetyczne !

- 1 kg pstrąga (3 szt. po 300 g),
- sól, wegeta, pietruszka, ocet,
- dwie kostki bulionu warzywnego lub wołowego,

Dipy :
- opakowanie kwaśnej śmietany i jogurtu naturalnego,
- mała cebula, 2-3 ząbki czosnku,
- chrzan tarty, dwa jabłka, odrobina białego wina,
- drobno pokrojona pietruszka i koperek, sól, pieprz, cytryna, cukier,

1. Rybę dokładnie umyć i pozbawić skrzeli (większe sztuki pokroić w dzwonka lub płaty), natrzeć solą (co najmniej płaska łyżka stołowa), wegetą i odstawić na 30 min w chłodne miejsce. W tym czasie można przygotować dipy.

2. Dip czosnkowy. Do głębokiego naczynia wlać pół opakowania jogurtu naturalnego i śmietany. Dodać zmiażdżone 2-3 ząbki czosnku i bardzo drobno posiekaną małą cebulę i natkę pietruszki. Całość intensywnie wymieszać mocno przyprawiając solą i pieprzem.

3. Dip jogurtowo-koperkowy. Do głębokiego naczynia wlać pół opakowania jogurtu naturalnego i śmietany. Wsypać pęczek drobno pokrojonego koperku i wcisnąć sok z cytryny. Całość intensywnie wymieszać mocno przyprawiając solą i pieprzem.

4. Dip/pasta jabłkowo chrzanowa. Do głębokiego naczynia włożyć dwa starte jabłka, dodając jedną-dwie łyżeczki chrzanu, oraz kilka kropel białego wytrawnego lub pół-wytrawnego wina. Całość wymieszać dodając w razie potrzeby cukru lub soku z cytryny.

5. W naczyniu do gotowania na parze rozpuścić 2 kostki bulionu w ok. 1 litrze wody. Dodać łyżkę soli i dwie łyżki octu. Zagotować. Rybę ułożyć na ruszcie do gotowania na parze, można razem z rybą ułożyć świeże warzywa-marchew, pora, brokuły itp. W razie braku naczynia do gotowania na parze, równie dobrze rybę można ugotować we wrzącym bulionie-dodając odpowiednio więcej wody (tak aby przykryła rybę). Rybę parzyć ok. 20 min, lub gotować 10 min.

6. Gotową rybę ułożyć na dużym półmisku, przyozdabiając warzywami. Na miseczkach zrobionych z liści sałaty ułożyć porcje dipów.

SMACZNEGO !!!

Ziemko
  






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

zwierz1
zwierz2
zwierz3
zwierz4
zwierz5
zwierz6
zwierz7
zwierz8
zwierz9
zwierz11
zwierz12
zwierz13
zwierz15
zwierz17
zwierz18
zwierz120613
zwierz120612
zwierz120611
zwierz120610
zwierz12069
zwierz12068
zwierz12067
zwierz12066
zwierz12065
zwierz12064
zwierz12063
zwierz12062
zwierz12061
zwierz120613
lania_tarnowo
trzmiel_tarnowo

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...