doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Pstrąg z grilla

 




Pstrąg na grilla


Pstrąg z folii a'la Ziemko

1 kg pstrąga (3 szt. po ok. 300g),
kilka szczypt mieszanki ziół do ryb (estragon, bazylia, pieprz ziołowy, cząber, tymianek, papryka słodka, czosnek granulowany),
łyżka drobno posiekanej natki pietruszki,
2 średnie cebula, 3 pieczarki,
1/3 szklanki piwa (nie mocnego),sól
6 x 50 cm folii aluminiowej.

1. Rybę umyć, pozbawić skrzeli, wykonać 3-4 nacięcia poprzeczne po obu stronach, dokładnie natrzeć solą i odstawić na ok. 30 min w chłodne miejsce. W tym czasie pokroić w pół-plastry cebulę, pieczarki (można dodać również odrobinę papryki, pora itp.).

2. Przygotować 6 ok. 50 cm kawałków folii aluminiowej. Na folii ułożyć pstrąga, obsypując go z obu stron ziołami, środek ryby obficie nafaszerować pokrojoną w pół-plastry cebulą i pieczarkami przesypanymi pokrojoną pietruszą (ewentualnie pozostałe warzywa).

3. Rybę dokładnie zawinąć w podwójną folię, skręcając końcówkę od strony głowy ryby. Przez drugi nie zawinięty koniec folii wlać ok. 100 ml piwa, po czym tenże koniec dokładne zawinąć. Zwinięte rogi folii podwinąć do góry.

4. Piec na mocno rozgrzanym grillu ok. 15 min, lub w piekarniku 200-250 st. - ok. 25 min. Nie wolno przewracać jej na drugą stronę (w przeciwnym wypadku ucieknie nam sos, bez którego potrawa będzie niekompletna !).

Smacznego !!!

Ziemko

  






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

zach1
zach13061
zach13062
zach13063
zach13064
zach13065
zach13066
zach13067
00111907
00231907
00421907

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...