doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Pstrąg wiosenny

 






Pstrąg wiosenny


Danie bardzo dietetyczne !

- 1 kg pstrąga (3 szt. po 300 g),
- ok. 500 g mieszanki warzyw (pietruszka, marchew, seler, por, koper włoski, brokuły itp.), można zastosować gotowe mrożone mieszanki warzywne,
- trzy duże cebule,
- sól, wegeta, pieprz, pietruszka,
- kostka bulionu warzywnego lub wołowego, oliwa lub olej,

1. Rybę dokładnie umyć i pozbawić skrzeli (większe sztuki pokroić w dzwonka lub płaty), natrzeć solą (co najmniej płaska łyżka stołowa), posypać zieloną pietruszką i wegetą. Odstawić na 30 min w chłodne miejsce. W tym czasie pokroić warzywa w cienkie paski, plastry lub pół-plastry.

2. Na głębokiej patelni z przykrywką lub woku, rozgrzać oliwę lub olej i lekko zeszklić pokrojoną w pół-plastry cebulę, dodając kolejno warzywa zaczynając od najtwardszych. W trakcie podsmażania dodać odrobinę soli co pomoże zmiękczyć warzywa.

3. W pełnej szklance wrzątku rozpuścić kostkę bulionu, po czym wlać go do patelni z podsmażanymi warzywami. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok. 5 min. Następnie pośród warzyw ułożyć delikatnie ryby i przykryć je warzywami. Całość dusić pod przykrywką ok. 15 minut na delikatnym ogniu.

4. Podawać z pieczywem, ryżem lub samymi warzywami.

Ziemko



SMACZNEGO !!!
  






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

ryby1
ryby2
ryby3
ryby4
ryby5
ryby6
ryby7
ryby8
ryby9
ryby10
ryby11
ryby12061
ryby12062
ryby12063
ryby12064
ryby12065
ikra_zaoczkowana_palia_alpejska_pstrąg_tarnowo
ikra_zaoczkowana_palia_alpejska_pstrąg_tarnowo2
ikra_zaoczkowana_pstrąg_tęczxpalia_pstrąg_tarnowo
ikra_zaoczkowana_pstrąga_potokowego_pstrąg_tarnowo
ikra_zaoczkowana_pstrąga_potokowego_pstrąg_tarnowo2
narybek_pstrąga_tęczowego_2g_pstrąg_tarnowo
narybek_pstrąga_tęczowego_2g_pstrąg_tarnowo2
pstrąg_źródlany_podczas_wylęgu_pstrąg_tarnowo
tarło_palii_metodą_pneufish
wylęg_palii_alpejskiej_pstrąg_tarnowo
wylęg_palii_alpejskiej_pstrąg_tarnowo2
wylęg_palii_alpejskiej_pstrąg_tarnowo3
wylęg_pstrąga_potokowego_pstrąg_tarnowo
wylęg_pstrąga_potokowego_pstrąg_tarnowo2
wylęg_pstrąga_teczxzrod_pstrąg_tarnowo
wylęg_pstrąga_teczxzrod_pstrąg_tarnowo2

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...