doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Pstrąg wiosenny

 






Pstrąg wiosenny


Danie bardzo dietetyczne !

- 1 kg pstrąga (3 szt. po 300 g),
- ok. 500 g mieszanki warzyw (pietruszka, marchew, seler, por, koper włoski, brokuły itp.), można zastosować gotowe mrożone mieszanki warzywne,
- trzy duże cebule,
- sól, wegeta, pieprz, pietruszka,
- kostka bulionu warzywnego lub wołowego, oliwa lub olej,

1. Rybę dokładnie umyć i pozbawić skrzeli (większe sztuki pokroić w dzwonka lub płaty), natrzeć solą (co najmniej płaska łyżka stołowa), posypać zieloną pietruszką i wegetą. Odstawić na 30 min w chłodne miejsce. W tym czasie pokroić warzywa w cienkie paski, plastry lub pół-plastry.

2. Na głębokiej patelni z przykrywką lub woku, rozgrzać oliwę lub olej i lekko zeszklić pokrojoną w pół-plastry cebulę, dodając kolejno warzywa zaczynając od najtwardszych. W trakcie podsmażania dodać odrobinę soli co pomoże zmiękczyć warzywa.

3. W pełnej szklance wrzątku rozpuścić kostkę bulionu, po czym wlać go do patelni z podsmażanymi warzywami. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok. 5 min. Następnie pośród warzyw ułożyć delikatnie ryby i przykryć je warzywami. Całość dusić pod przykrywką ok. 15 minut na delikatnym ogniu.

4. Podawać z pieczywem, ryżem lub samymi warzywami.

Ziemko



SMACZNEGO !!!
  






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

historia23f10
historia14f5
historia11
historia25f11
historia26f13
historia27f15
historia31f17
historia33f18
historia176
historia1122
historia1203
historia1264
historia2612
historia3016
historia20017
historia22018
historia23019
ludzie - wakacyjna załoga - lata 90-te
biuro lata 90-te
biuro lata 90-te
jaz 2011 rok
historiaman1226822
klepisko lata 90-te
Budowa ogródka Rybajka 2007
Ogródek Rybajka 2008 r.
jaz 2011 rok
Ogródek Rybajka 2007 r.
Budynek socjalno-przetwórczy 2008
stara owczarnia lata 80-te
dawno temu - lata 80-te...
remont 2004
remont 2005
Budynek socjalno-przetwórczy 2011
budynek biurowo-przetwórczy 2012
hist13061
hist13062
hist13063
hist13064
hist13065
pozostałości turbiny i jaz - lata 90-te
hist13067
budowa 2010
budowa 2010
hist130610
ludzie - loża szyderców ...
resztki starego młyna - lata 70
ludzie - okrągły jubileusz ... ;)
ludzie - założyciele - lata 70-te
ludzie - pierwsze imprezy z grupą jeździecką śp Jurka Wrony
hist130616
fundamenty owczarni
hist130618
hist130619
hist130620
budowa nowego jazu 2009-2010 r.
Ogródek Rybajka 2011 r.
Budynek socjalno-przetwórczy 2011
Część przetwórcza 2011
budowa ogródka Rybajka 2007
budowa gogródka Rybajka 2007
nasadzenia roślin 2007
hist130632
Ogródek Rybajka 2007 r.

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...