doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Pstrąg wiosenny

 






Pstrąg wiosenny


Danie bardzo dietetyczne !

- 1 kg pstrąga (3 szt. po 300 g),
- ok. 500 g mieszanki warzyw (pietruszka, marchew, seler, por, koper włoski, brokuły itp.), można zastosować gotowe mrożone mieszanki warzywne,
- trzy duże cebule,
- sól, wegeta, pieprz, pietruszka,
- kostka bulionu warzywnego lub wołowego, oliwa lub olej,

1. Rybę dokładnie umyć i pozbawić skrzeli (większe sztuki pokroić w dzwonka lub płaty), natrzeć solą (co najmniej płaska łyżka stołowa), posypać zieloną pietruszką i wegetą. Odstawić na 30 min w chłodne miejsce. W tym czasie pokroić warzywa w cienkie paski, plastry lub pół-plastry.

2. Na głębokiej patelni z przykrywką lub woku, rozgrzać oliwę lub olej i lekko zeszklić pokrojoną w pół-plastry cebulę, dodając kolejno warzywa zaczynając od najtwardszych. W trakcie podsmażania dodać odrobinę soli co pomoże zmiękczyć warzywa.

3. W pełnej szklance wrzątku rozpuścić kostkę bulionu, po czym wlać go do patelni z podsmażanymi warzywami. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok. 5 min. Następnie pośród warzyw ułożyć delikatnie ryby i przykryć je warzywami. Całość dusić pod przykrywką ok. 15 minut na delikatnym ogniu.

4. Podawać z pieczywem, ryżem lub samymi warzywami.

Ziemko



SMACZNEGO !!!
  






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

obiekt1
obiekt2
obiekt3
obiekt4
obiekt5
obiekt6
obiekt7
obiekt8
obiekt9
obiekt10
obiekt11
obiekt12
obiekt13
obiekt14
obiekt15
obiekt12061
obiekt12062
obiekt12063
obiekt12064
obiekt12065
obiekt12066
obiekt13061
maj2014

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...