doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Pstrąg marynowany

 


PSTRĄG MARYNOWANY "RYBAJKA"
 

 

UWAGA ! Począwszy od 8 lipca 2012 zmieniamy recepturę i ideę sprzedaży pstrąga marynowanego. Dotychczasowy produkt - pstrąga po japońsku - zastąpią cztery wersje smakowe pstrąga marynowanego "Rybajka", który dostępny będzie w formie produktu czystego - bez dodatku cebuli. Dzięki temu wzrośnie trwałość produktu, dodatki - m.in. cebulę - będziecie Państwo mogli dodać do produktu samodzielnie tuż przed podaniem. Wzrośnie nieco cena produktu, jednak dzięki zmianom w recepturze uzyskujecie Państwo najwyższej jakości unikatowy produkt spożywczy, charakteryzujący się najwyższą z możliwych zawartością kwasów omega3 oraz mikroelementów !  Więcej informacji na ten temat znajdziecie Państwo na dole strony...
 

Cechy produktu :

- produkt delikatesowy,
- czysty filet z pstrąga marynowany tradycyjnymi metodami skandynawskimi i japońskimi (z użyciem m.in. soli, sosu sojowego, kopru)
 - dostępny w słoiczkach 200 g, a także luzem w punkcie sprzedaży,
- dostępny również we fresh - barze na terenie ośrodka w formie przekąsek !
- produkt bez konserwantów, nie poddawany obróbce termicznej !
- brak obróbki termicznej gwarantuje najwyższą ilość oraz jakość kwasów omega3 oraz mikroelementów,
- niepowtarzalny smak,
- polecamy jako przekąskę zimną oraz składnik ekskluzywnych kanapek,
- występuje w czterech wersjach smakowych (opisy poniżej)

 


 


 

 


Wersje smakowe - NOWOŚĆ
 


Pstrąg "Rybajka" classic
marynowany w koprze, z dodatkiem odrobiny pieprzu...

 

Pstrąg "Rybajka"
z sezamem i porem

 

Pstrąg "Rybajka" - piracki
z papryką i czosnkiem

 

- odbiorców hurtowych prosimy o kontakt telefoniczny,
- w okresie wrzesień-kwiecień możliwość wysyłki spedycją.

 

 

Wartość odżywcza produktów PSTRĄG "RYBAJKA".

 
   Ryby drapieżne - w tym pstrągi - cechują się jednym z najcenniejszych na rynku składem mięsa. Składa się nań zarówno wysoka zawartość kwasów omega3, mikroelementów i witamin, ale także jedno z najlepiej przyswajalnych białek. Gatunek ten charakteryzuje się także bardzo delikatnym  i bogatym w wapń, fosfor i fluor szkieletem (wraz z mięsem ryb spożywamy drobne ości - które są bardzo cennym źródłem tych składników - bardzo wskazane jest również spożywanie większych części kręgosłupa lub ości ryb, zmiękczonych różnymi formami marynowania - z wykorzystaniem soli, octu czy sosu sojowego). 

 

  Najcenniejszym składnikiem mięsa pstrągów są jednak kwasy omega3 - czyli nienasycone kwasy tłuszczowe.  Potrzebne są one m.in. do rozpuszczania witamin, wchodzą w skład osłonek włókien nerwowych, pomagają utrzymać odpowiednią wilgotność i napięcie skóry - ograniczając efekt jej starzenia się, polecane są także w profilaktyce chorób kardiologiczych i naczniowych. 

 

  Kwasy omega3 są jednak związkiem bardzo nietrwałym, ulegającym szybkiej degradacji - zwłaszcza podczas obróbki termiczej. Aby nie utracić tego co najceniejsze w mięsie ryb, należy dążyć do ich spożywania w formie jak najmniej przetworzonej (w kontekście poddawania ich obórbce termicznej). Nasze produkty z serii pstrąg matynowany "Rybajka", cechują się najwyższym wykorzystaniem potencjału prozdrowotnego, jaki można uzyskać z mięsa tych ryb. Pomijając obróbkę termiczną sięgnęliśmy do tradycyjnych metod marynowania mięsa ryb - skandynawskich - opierających się na zastosowaniu soli i witaminy C (zawartej w m.in. w koprze) - orazjapońskich - bazujących na wykorzystaniu sosu sojowego. Marynowane w ten sposób pstrągi charakteryzują się najwyższą zawartością prozdrowotnych składników - zwłaszcza bardzo nietrwałych kwasów omega3.

 

  Istotnym czynnikiem świadomej i zbilansowanej diety jest wiedza i odpowiednie łączenie produktów spożywczych. Bardzo promowane kwasy omega3 - bezspornie korzystne dla człowieka oraz dość rzadko występujące w żywności - aby mogły być w pełni przyswojone, wymagają odpowiedniego zbilanowania z innymi składnikami - w tym przede wszystkim kwasami omega6. Dysponując badaniami wskazującymi olej słonecznikowy, jako najlepsze źródło wysokoprzyswajalnych kwasów omega6 - zdecydowaliśmy się na koncesjonowanie naszych marynowanych produktów z surowego pstrąga oraz kawioru właśnie w oleju słonecznikowym. Dzięki takiemu połączeniu, zyskujemy pewność że wszystkie - tak cenne - kwasy omega3 pochodzące z mięsa pstrąga, zostaną przyswojone przez nasz organizm. Planujemy także zainicjowanie badań naukowych w celu jednoznacznego wskazania najlepszej relacji kwasów omega3  i omega6 - których efektem będzie opracowanie idealnego połączenia tychże składników. 

 

  Wiemy co robimy - robimy naprawdę dobre ryby !

 

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY
 






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

wsch2012061
wsch2012062
wsch2012063
wsch2012064
wsch2012065
wsch2012066
wsch2012067
wsch2012069
wsch20120610
wsch20120611
wsch20120612
wsch20120613
wsch20120614
wsch20120615
wsch20120616
wsch20120617
wsch20120618
wsch20120619
wsch20120620
rejs072012141
rejs072012151
rejs072012101
rejs072012111
rejs072012121
rejs072012131
rejs07201271
rejs07201281
rejs07201291
rejs07201221
rejs07201231
rejs07201241
rejs07201251
rejs07201261
rejs07201211

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...