doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Pstrąg marynowany

 


PSTRĄG MARYNOWANY "RYBAJKA"
 

 

UWAGA ! Począwszy od 8 lipca 2012 zmieniamy recepturę i ideę sprzedaży pstrąga marynowanego. Dotychczasowy produkt - pstrąga po japońsku - zastąpią cztery wersje smakowe pstrąga marynowanego "Rybajka", który dostępny będzie w formie produktu czystego - bez dodatku cebuli. Dzięki temu wzrośnie trwałość produktu, dodatki - m.in. cebulę - będziecie Państwo mogli dodać do produktu samodzielnie tuż przed podaniem. Wzrośnie nieco cena produktu, jednak dzięki zmianom w recepturze uzyskujecie Państwo najwyższej jakości unikatowy produkt spożywczy, charakteryzujący się najwyższą z możliwych zawartością kwasów omega3 oraz mikroelementów !  Więcej informacji na ten temat znajdziecie Państwo na dole strony...
 

Cechy produktu :

- produkt delikatesowy,
- czysty filet z pstrąga marynowany tradycyjnymi metodami skandynawskimi i japońskimi (z użyciem m.in. soli, sosu sojowego, kopru)
 - dostępny w słoiczkach 200 g, a także luzem w punkcie sprzedaży,
- dostępny również we fresh - barze na terenie ośrodka w formie przekąsek !
- produkt bez konserwantów, nie poddawany obróbce termicznej !
- brak obróbki termicznej gwarantuje najwyższą ilość oraz jakość kwasów omega3 oraz mikroelementów,
- niepowtarzalny smak,
- polecamy jako przekąskę zimną oraz składnik ekskluzywnych kanapek,
- występuje w czterech wersjach smakowych (opisy poniżej)

 


 


 

 


Wersje smakowe - NOWOŚĆ
 


Pstrąg "Rybajka" classic
marynowany w koprze, z dodatkiem odrobiny pieprzu...

 

Pstrąg "Rybajka"
z sezamem i porem

 

Pstrąg "Rybajka" - piracki
z papryką i czosnkiem

 

- odbiorców hurtowych prosimy o kontakt telefoniczny,
- w okresie wrzesień-kwiecień możliwość wysyłki spedycją.

 

 

Wartość odżywcza produktów PSTRĄG "RYBAJKA".

 
   Ryby drapieżne - w tym pstrągi - cechują się jednym z najcenniejszych na rynku składem mięsa. Składa się nań zarówno wysoka zawartość kwasów omega3, mikroelementów i witamin, ale także jedno z najlepiej przyswajalnych białek. Gatunek ten charakteryzuje się także bardzo delikatnym  i bogatym w wapń, fosfor i fluor szkieletem (wraz z mięsem ryb spożywamy drobne ości - które są bardzo cennym źródłem tych składników - bardzo wskazane jest również spożywanie większych części kręgosłupa lub ości ryb, zmiękczonych różnymi formami marynowania - z wykorzystaniem soli, octu czy sosu sojowego). 

 

  Najcenniejszym składnikiem mięsa pstrągów są jednak kwasy omega3 - czyli nienasycone kwasy tłuszczowe.  Potrzebne są one m.in. do rozpuszczania witamin, wchodzą w skład osłonek włókien nerwowych, pomagają utrzymać odpowiednią wilgotność i napięcie skóry - ograniczając efekt jej starzenia się, polecane są także w profilaktyce chorób kardiologiczych i naczniowych. 

 

  Kwasy omega3 są jednak związkiem bardzo nietrwałym, ulegającym szybkiej degradacji - zwłaszcza podczas obróbki termiczej. Aby nie utracić tego co najceniejsze w mięsie ryb, należy dążyć do ich spożywania w formie jak najmniej przetworzonej (w kontekście poddawania ich obórbce termicznej). Nasze produkty z serii pstrąg matynowany "Rybajka", cechują się najwyższym wykorzystaniem potencjału prozdrowotnego, jaki można uzyskać z mięsa tych ryb. Pomijając obróbkę termiczną sięgnęliśmy do tradycyjnych metod marynowania mięsa ryb - skandynawskich - opierających się na zastosowaniu soli i witaminy C (zawartej w m.in. w koprze) - orazjapońskich - bazujących na wykorzystaniu sosu sojowego. Marynowane w ten sposób pstrągi charakteryzują się najwyższą zawartością prozdrowotnych składników - zwłaszcza bardzo nietrwałych kwasów omega3.

 

  Istotnym czynnikiem świadomej i zbilansowanej diety jest wiedza i odpowiednie łączenie produktów spożywczych. Bardzo promowane kwasy omega3 - bezspornie korzystne dla człowieka oraz dość rzadko występujące w żywności - aby mogły być w pełni przyswojone, wymagają odpowiedniego zbilanowania z innymi składnikami - w tym przede wszystkim kwasami omega6. Dysponując badaniami wskazującymi olej słonecznikowy, jako najlepsze źródło wysokoprzyswajalnych kwasów omega6 - zdecydowaliśmy się na koncesjonowanie naszych marynowanych produktów z surowego pstrąga oraz kawioru właśnie w oleju słonecznikowym. Dzięki takiemu połączeniu, zyskujemy pewność że wszystkie - tak cenne - kwasy omega3 pochodzące z mięsa pstrąga, zostaną przyswojone przez nasz organizm. Planujemy także zainicjowanie badań naukowych w celu jednoznacznego wskazania najlepszej relacji kwasów omega3  i omega6 - których efektem będzie opracowanie idealnego połączenia tychże składników. 

 

  Wiemy co robimy - robimy naprawdę dobre ryby !

 

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY
 






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

historia23f10
historia14f5
historia11
historia25f11
historia26f13
historia27f15
historia31f17
historia33f18
historia176
historia1122
historia1203
historia1264
historia2612
historia3016
historia20017
historia22018
historia23019
ludzie - wakacyjna załoga - lata 90-te
biuro lata 90-te
biuro lata 90-te
jaz 2011 rok
historiaman1226822
klepisko lata 90-te
Budowa ogródka Rybajka 2007
Ogródek Rybajka 2008 r.
jaz 2011 rok
Ogródek Rybajka 2007 r.
Budynek socjalno-przetwórczy 2008
stara owczarnia lata 80-te
dawno temu - lata 80-te...
remont 2004
remont 2005
Budynek socjalno-przetwórczy 2011
budynek biurowo-przetwórczy 2012
hist13061
hist13062
hist13063
hist13064
hist13065
pozostałości turbiny i jaz - lata 90-te
hist13067
budowa 2010
budowa 2010
hist130610
ludzie - loża szyderców ...
resztki starego młyna - lata 70
ludzie - okrągły jubileusz ... ;)
ludzie - założyciele - lata 70-te
ludzie - pierwsze imprezy z grupą jeździecką śp Jurka Wrony
hist130616
fundamenty owczarni
hist130618
hist130619
hist130620
budowa nowego jazu 2009-2010 r.
Ogródek Rybajka 2011 r.
Budynek socjalno-przetwórczy 2011
Część przetwórcza 2011
budowa ogródka Rybajka 2007
budowa gogródka Rybajka 2007
nasadzenia roślin 2007
hist130632
Ogródek Rybajka 2007 r.

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...