O nas
Nasza restauracja powstała w 2015 roku, łącząc nasze zamiłowanie do kuchni, ryb i muzyki. Restauracja Rybi Puzon funckjonuje na ośrodku hodowli ryb łososiowatych nad rzeką Dobrzycą niepodal Piły. Jest kolejnym etapem rozwoju firmy, następcą sezonowej smażalni pstrągów, która funkcjonowała przy obiekcie od 2009 roku.
O nas - grafika pierwsza
Misja
Naszą misją jest promowanie spożycia ryb - przede wszystkim naszych, ale nie ograniczamy się do pstrągów czy innych gatunków dostępnych w naszej hodowli. Promujemy także zdrową żywność opierającą się na naszych rybach oraz lokalnie dostępnych warzywach, owocach czy innych dodatkach. Nasze menu zmienia się i ewoluuje. Dostosowujemy do pór roku oraz dostępnych sezonowo dodatków. Przyrządzamy ryby z dodatkiem leśnych grzybów z okolicznych lasów, warzyw uprawianych w naszym własnym ogrodzie, ale i innych lokalnych dostawców. Poza produktami dostępnymi lokalnie, zaopatrujemy się w warzywa i owoce wyłącznie na małym ryneczku w Pile u jednego lokalnego dostawcy. Nasze dania przyprawiamy wyłącznie przyprawami z lokalnej firmy Biotech z Wysokiej, dostarczającej nam zioła i przyprawy BIO, bez wypełniaczy i wzmacniaczy smaku. Cześć naszych dań przyprawiona jest miodem z pasieki znajdującej się w Tarnowie - sezonowo dostępny jest także w sprzedaży miód z tejże pasieki. To nie koniec mamy kolejne plany w tym zakresie...
Nasze ryby
Od 20 lat zajmujemy się hodowlą pstrągów i innych ryb łososiowatych. Od niedawna w stałej ofercie znajduje się również sum clarias. Sezonowo w naszej ofercie pojawiają się także inne gatunki - karp i ryby karpiowate, jesiotr, węgorz czy sielawa. Wszystkie ryby pochodzą od zaprzyjaźnionych firm - hodowli lub gospodarstw jeziorowych, które w większości dodatkowo przygotuwujemy do sprzedaży poprzez aklimatyzację w naszych stawach - które dzięki jakości wody naszej rzeki, nabierają wyjątkowego smaku. W ofercie restauracji króluje pstrąg w wielu odmianach smakowych, w ostatnim okresie na stałe zagościły dania z suma, sezonowo dostępne są także inne gatunki ryb. Dania w większości są naszymi autorskimi pomysłami - szefowej kuchni i właściciela restauracji. Inspirowane są tradycyjnymi przepisami oraz podróżami podczas których ryby i owoce morza stały się naszą obsesją - także dlatego, aby przekładało się to na nowe pomysły. Naszą kuchnie cechuję więc tradycja i innowacyjność jednocześnie !
Nasza mała ojczyzna
Parafrazując jeden z wpisów naszych gości, "miejsce pośrodku niczego i to jest najbardziej niezwykłe". To jeden z naszych atutów - choć trzeba do nas dojechać 15 km z Piły, 20 km z Wałcza, ok 100 km z Poznania czy Bydgoszczy, znajdujemy się jednocześnie blisko trzech tras krajowych 10, 11 i 22 - które są szlakami nad morze (wystarczy zjechać z głównej drogi 5-7 km). Tarnowo położone jest w dolinie rzeki Dobrzycy, nieopodal przepływają kolejne rzeki górskie - Piława, Rurzyca i Gwda, mamy w okolicy kilka jezior, morze... lasów oraz "małe Bieszczady". To wspaniałe miejsce na wycieczki piesze, rowerowe, wymagający szlak kajakowy, oaza grzybiarzy i wędkarzy i tylko koni, tylko koni brak... (jeszcze). W samym Tarnowie funkcjonuje kilka gospodarstw agroturystycznych oraz kwater, nasza kuchnia tylko uzupełnia tą sielankę.
Nasze obiekty
Restauracja oferuje kilka rodzajów miejsc dla klientów. Dwie sale w głównym budynku restauracji, taras kamienny nad rzeką, taras górny przy rzece, taras zaciszny przy restauracji oraz ogórdek przy placu zabaw. Dysponujemy także wiatą konferencyjno-biesiadną z własnym barem, która służy zarówno do obsługi impres i szkoleń, można z niej także skorzystać w trakcie w dniach o nasilonym ruchu. Wiata jest obiektem całorocznym, przeszklonym - ogrzewanym i klimatyzowanym. Wkrótce planujemy urządzenie w niej stałego "frech fish & sweeties bar" - w którym serować będziemy sushi, ceviche oraz słodkości... Cały czas zmieniamy się dla naszych gości.
Godziny otwarcia:
wtorek - czwartek 13:00 - 20:00
piątek - sobota 13:00 - 21:00
niedziela 12:00 - 20:00
Działamy przez cały rok oprócz poniedziałków
restauracja jest nieczynna w okresie:
25 grudnia - 6 stycznia oraz w czasie świąt wielkanocnych
Rezerwacja stolika